ua en ru

США направлять в березні своїх військових в Західну Україну для тренування бійців Нацгвардії, - The Washington Times

США направлять в березні своїх військових в Західну Україну для тренування бійців Національної гвардії, передає The Washington Times з посиланням на військове командування США.

Як зазначається, американські військові почнуть навчання близько 600 українських нацгвардійців в Західній Україні у березні.
Згідно з даними видання, Пентагон розробив військово-навчальний план, щоб навчити українських військових проводити внутрішні оборонні операції.

Крім цього, зазначається, що адміністрація Обами за законом зобов'язана звітувати перед Конгресом до 16 лютого з приводу прогресу у підготовці та забезпеченні сил безпеки України.

За даними джерел видання, ця доповідь має містити докладний перелік оборонних послуг та військової підготовки, якими уряд США розраховує забезпечити Україну, а також повинен бути озвучений крайній термін реалізації цих послуг.

Нагадаємо, Президент США Барак Обама допускає можливість поставки летального озброєння Україні в тому випадку, якщо дипломатичні зусилля не принесуть успіху.

Раніше повідомлялося, що сенатори США мають намір домагатися поставок зброї Україні в обхід Обами.