ua en ru

США направлять в Сирії спецназ

США направлять в Сирії спецназ Фото: американський спецназ

Склад групи буде невеликим - всього 20-30 чоловік

У США прийнято рішення направити в Сирію "невелику кількість" військовослужбовців Сил спеціального призначення. Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела в адміністрації Президента і конгресі США.

Одне з джерел, які говорили на умовах анонімності, сказав, що склад групи буде невеликим - всього 20-30 чоловік. Інше джерело зазначило, що функції американських військових будуть обмежуватися "порадами і допомогою" сирійській стороні.

Джерела агентства пояснили, що це рішення відображає стратегію підтримки помірних повстанців в Сирії, яка продовжує здійснюватися, незважаючи на спроби знайти дипломатичне вирішення сирійського конфлікту.

Інформацію про те, що Президент США Барак Обама прийняв рішення про відправку невеликого контингенту в Сирію, підтвердив держсекретар США Джон Керрі на спільній з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим і спецпосланцем ООН по Сирії Стаффаном де Містурою прес-конференції за підсумками переговорів з врегулювання конфлікту в Сирії, передає РБК.

"Сьогодні Президент США Барак Обама прийняв рішення про розширення операції. Ми вирішили відправити невеликий контингент в північні регіони Сирії, який на місці буде координувати зусилля сирійської опозиції", - сказав Керрі.

Нагадаємо, раніше The Washington Post також повідомляв, що США можуть відправити військових радників і спецназ в Ірак і Сирію.