ua en ru

США мають намір ввести антидемпінгові мита на українську сталь

США мають намір ввести антидемпінгові мита на українську сталь Фото: США має намір прийняти антидемпінгові заходи до української сталі (pixabey.com)

Заходи планується прийняти у зв'язку з реалізацією товару за заниженими цінами

Україна потрапила до сімки країн, щодо яких США планують прийняти антидемпінгові заходи через реалізацію продукції з сталі за заниженими цінами. Про це повідомив міністр торгівлі США Уілбур Росс, пише видання Deutsche Welle.

У список увійшли виробники промислової стали, зокрема, вуглецевих і легованих сталевих прутів з України, Іспанії, Туреччині, Італії, Південної Кореї, ПАР і Великобританії.

Планується, що накладені мита, які розрізняються в залежності від компанії і країни, будуть коливатися від 2,8% до 147,6%.Варто відзначити, що обсяг імпорту продукції індустріальної сталі з України в США в 2016 році оцінювався в 55 млн доларів.

"Демпінг товарів на ринку США - це те, до чого адміністрація Трампа ставиться дуже серйозно", - заявив Росс.

Він підкреслив, що уряд завжди буде захищати американських працівників і підприємців та гарантувати, що торгівля буде відбуватися для кожного на рівних умовах.

Deutsche Welle пояснює, що таким рішенням влади передували офіційні скарги від металургійних компаній Gerdau Ameristeel, Nucor Corporation, Keystone Consolidated Industries і Charter Steel.

Також повідомляється, що такі ж санкції прийняті по відношенню до виробників сталевої продукції з Білорусі, Росії та Об'єднаних Арабських Еміратів.

Нагадаємо, в кінці 2016 року Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі України (МКМТ) прийняла рішення про введення антидемпінгових мит на імпорт російських добрив.