ua en ru

США накладуть санкції на трьох високопоставлених офіцерів спецслужб Сирії і одного з керівників КВІР Ірану

Влада США накладе санкції на трьох високопоставлених офіцерів спецслужб Сирії і одного іранського керівника спецслужби. Приводом послужили жорсткі припинення акцій протесту, що пройшли в цих країнах. Санкції будуть накладені на трьох офіцерів вищої ланки Директорату загальної безпеки Сирії (головної спецслужби цієї країни), а також на одного з керівників іранської спецслужби - Корпусу вартових ісламської революції (КВІР). Про це повідомляє Associated Press з посиланням на двох високопоставлених співробітників в органах влади США, передає РБК.
Після накладення санкцій всі рахунки офіцерів спецслужб (якщо такі є) на території США будуть заморожені, громадянам США буде заборонено вести спільний бізнес з цими особами.
Джерела агентства також відзначили, що санкції можуть бути введені і відносно сирійського президента Башара Асада, якщо влада Сирії продовжать припиняти акції протесту в цій державі Близького Сходу.
З березня ц.р. в Сирії проходять акції протесту. Мешканці країни вимагають відставки президента країни Б. Асада. З початку заворушень у результаті зіткнень протестуючих і працівників правоохоронних органів було вбито більше 450 осіб.
Після початку заворушень у країнах Близького Сходу і Перської затоки ряд великих мітингів протесту відбулися також в Ірані.
Нагадаємо, відносно Сирії та Ірану діють і інші санкції, накладені раніше на ці країни Вашингтоном.