ua en ru

США почали нове розслідування відносно Манафорта, - WSJ

США почали нове розслідування відносно Манафорта, - WSJ Фото: Пол Манафорт (flickr.com/disneyabc)

Манафорта запідозрили у відмиванні грошей

Манхеттенська прокуратура почала нове розслідування стосовно колишнього глави виборчого штабу президента США Дональда Трампа Пола Манафорта. Про це The Wall Street Journal розповіли три джерела, знайомі з ситуацією.

Повідомляється, що в наглядовому відомстві Манафорта запідозрили у відмиванні грошей. Ця справа тепер проводиться спільно з розслідуванням спецпрокурора США Роберта Мюллера, який у рамках справи про втручання Росії вибори в США перевіряє можливі фінансові порушення з боку Манафорта.

Виробництво було розпочато після приходу літа 2017 року в бюро громадської корупції манхеттенської прокуратури прокурора Ендрю Гольдштейна.

Сам Манафорт перш говорив, що "не зробив нічого поганого". Повідомлення про передбачуване російському втручання в президентську кампанію 2016 року в США також неодноразово заперечували Дональд Трамп і Москва.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Манафорт протягом останніх десяти років отримав від наближеного до Кремля російського олігарха Олега Дерипаски близько 60 млн доларів.