ua en ru

У США можуть розпочати розслідування щодо втручання України в вибори президента в 2016

У США можуть розпочати розслідування щодо втручання України в вибори президента в 2016 Фото: можливий новий глава ФБР Крістофер Рей (washingtonexaminer.com)

У разі призначення ймовірний новий голова ФБР Крістофер Рей пообіцяв розібратися, чи втручалася Україна у вибори в США

Ймовірний новий голова ФБР Крістофер Рей у середу, 12 липня, пообіцяв розібратися, чи втручалась Україна у вибори у США у 2016 році. Про це повідомляє "Голос Америки".

Так, під час Сенатських слухань щодо затвердження нового голови ФБР сенатор-республіканець Ліндсі Ґрем запитав Рея щодо закидів про втручання України у перебіг виборчої кампанії 2016 у США, які на початку 2017 року з'явились на шпальтах видання Politico.

У відповідь потенційний голова ФБР заявив, що про звинувачення йому невідомо, але "для України було б неправильно втручатись у наші вибори".

"Я із задоволенням візьмуся за це", - заявив Рей про необхідність розібратися у питанні "втручання України у вибори в США".

Пізніше у середу речниця Білого дому Сара Сандерс, відповідаючи на звинувачення про втручання Росії у вибори США на боці Трампа, заявила, що змова Демократичної партії із урядом України, на її думку, підкріплена більшою кількістю доказів.

"Якщо і є якісь докази змови під час минулих президентських виборів у США, то це - докази змови між Демократичною партією США та урядом України", - заявила вона.

Видання нагадує, що у статті "Спроби України саботувати Трампа нашкодили їй самій", надруковані у січні 2017-го року, журналіст Кеннет Фоґель, посилаючись на слова колишнього співробітника посольства України у США Андрія Теліженка, заявив, що посольство, нібито, тісно співпрацювало з Александрою Чалупою, американкою українського походження, тісно пов'язаною із Демократичною партією США, допомагаючи їй збирати викривальні матеріали щодо члена виборчого штабу Трампа Пола Манафорта.

Посольство України у США заявляє, що "жодним чином не координувало із Демократичним національним комітетом жодних зусиль для проведення досліджень чи будь-яких дій, спрямованих проти кандидатів на виборах президента США або членів їхніх команд".

Нагадаємо, спецпрокурор Роберт Мюллер, який займається справою про втручання РФ у вибори в США, перевірить інформацію про контакти сина Дональда Трампа з російським адвокатом Наталією Весельницькою.