ua en ru

США не змінять свою позицію в питаннях оборони щодо України, - Меттіс

США не змінять свою позицію в питаннях оборони щодо України, - Меттіс Фото: Джеймс Меттіс

Уряд США бажає переконатися, що ВСУ служать інтересам народу Україна

Військова роль Сполучених Штатів Америки в Україні найближчим часом змінюватися не буде. Про це міністр оборони США Джим Меттіс заявив у п'ятницю в ході спілкування з представниками преси, передає "Голос Америки".

"Зараз я не думаю, що військова роль США в Україні еволюціонувала. Зараз там знаходяться наші військові тренери, які допомагають підготувати армію України у відповідності зі стандартами НАТО, і причина цього в тому, що ми хочемо переконатися, що збройні сили України служать інтересам народу України", - сказав він.

Міністр оборони США також прокоментував вплив на ситуацію в Україні летального зброї, яке Вашингтон у грудні офіційно погодився продати офіційному Києву.

"Поки ніхто не захоче увірватися в Україну, сподіваюся, що вплив цієї зброї не буде значним. Це оборонна зброя", - заявив Меттіс.

Нагадаємо, спеціальний представник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер заявив, що американські влади рішенням про початок поставок летального зброї Україні зняли обмеження на постачання, яке ввів 44-й президент США Барак Обама.