ua en ru

Волкер звинуватив екс-президента США в обмеженні поставок зброї Україні

Волкер звинуватив екс-президента США в обмеженні поставок зброї Україні Фото: Курт Волкер (flickr.com/usembassykyiv)

Волкер вважає, що адміністрація Обами в питанні зброї виділила Україну в "окрему категорію"

Американська влада рішенням про початок поставок летальної зброї Україні зняли обмеження на постачання, яке ввів 44-й президент США Барак Обама. Про це в інтерв'ю радіостанції "Ехо Москви" заявив спеціальний представник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер.

"Це рішення (про постачання зброї, - ред.) стало, насправді, зняттям обмежень часів адміністрації Обами. Президент Обама свого часу наклав обмеження на надання допомоги Україні з боку США. У США встановлені відносини в сфері оборони з багатьма країнами, але Україна була, по суті, виділена в окрему категорію", - заявив Волкер.

Крім того, він зазначив, що при Обамі в США діяло штучне розмежування летальної і нелетальної зброї.

"Наприклад, контрбатарейні радари, які допомагають наносити удар по вогневих точках, - така зброя вважається налетальною. При цьому снайперські гвинтівки, які США дозволять Україні тепер купувати, вважаються летальною зброєю. І насправді, це обмеження, в достатній мірі, штучне", - пояснив Волкер.

Нагадаємо, раніше Волкер заявив, що США готові зняти з Росії тільки частину санкцій після реалізації мінських угод по Донбасу.