ua en ru

Щодо США використовуються подвійні стандарти у питаннях свободи слова, - Медведчук

Щодо США використовуються подвійні стандарти у питаннях свободи слова. Про це у своєму блозі пише лідер Громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук.

Політик відзначає, що США неодноразово висловлюються про те, як їм не подобається становище мас-медіа в Україні.

"США стурбовані розподілом цифрових частот в Україні", "США стурбовані кібератаками на українських журналістів та громадянське суспільство". Звісно, в підтексті всіх цих повідомлень американське занепокоєння повністю виправдовується", - зазначає Медведчук.

При цьому він зазначає, що, водночас, зараз увага світової громадськості прикута до скандалу з прослуховуванням американцями світових лідерів, у тому числі їх союзників, наприклад, Ангели Меркель.

"Ця тема була однією з головних на недавньому саміті. А Німеччина і Бразилія планують винести питання прослушки на обговорення Генеральної Асамблеї ООН", - зазначає лідер "Українського вибору".

Водночас, нагадує Медведчук, директор Агентства національної безпеки США генерал Кіт Александер заявляє про те, що "треба знайти спосіб зупинити" журналістів, які публікують документи, передані Едвардом Сноуденом.

"Ці слова, сповнені зневаги до першої поправки до американської Конституції, на Заході шокували багатьох. Але чому ж вони не шокують наших штатних борців за свободу преси, чому не піддається ніякому сумніву право США вчити нас свободі слова, чому ігнорується тема, яка у світовій пресі зараз є головною? Та тому що всі ці борці живуть на американські гранти, за вказівкою визначають ворогів і друзів, рівень цензури і т.д. Так встановилося ще з часів Леоніда Кучми. Але ніколи подвійні стандарти таких "журналістів" не були так очевидні, як зараз", - зазначає політик.