ua en ru

США не виключають визнання державності Палестини, - Помпео

США не виключають визнання державності Палестини, - Помпео Фото: Майк Помпео (flickr.com Gage Skidmore)

Резолюція про ізраїльсько-палестинський конфлікт залишається пріоритетом для адміністрації Трампа

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Майк Помпео заявив, що варіант вирішення ізраїльсько-палестинського конфлікту за допомогою створення двох незалежних держав не виключається, передає агентство Reuters.

"В остаточному підсумку сторонам доведеться приймати рішення щодо вірного шляху. Безумовно, ми відкриті для варіанту "двох держав" як одного з можливих рішень", - заявив він.

Так, держсекретар підкреслив, що резолюція про ізраїльсько-палестинський конфлікт залишається пріоритетом для адміністрації Дональда Трампа, незважаючи на визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю.

Говорячи про можливе визнання державності Палестини, Помпео підкреслив, що це можливо лише в разі згоди з таким варіантом двох сторін конфлікту. Він також закликав палестинців повернутися до мирних переговорів з Ізраїлем.

Держсекретар США також не погодився із главою МЗС Йорданії, який назвав згаданий конфлікт основним джерелом дестабілізації у регіоні.

Нагадаємо, на початку квітня Європейський союз закликав Палестину та Ізраїль до максимальної стриманості на тлі військової ескалації навколо сектора Газа.