ua en ru

У США хочуть продовжити санкції проти Ірану на 10 років

У США хочуть продовжити санкції проти Ірану на 10 років Фото: Конгрес США

Також законодавці хочуть накласти санкції на Росію і уряд Сирії

Нижня палата конгресу проголосувала за продовження на 10 років строку дії закону про санкції проти Ірану (Iran Sanctions Act), прийнятого в 1996 році. Про це пише Reuters.

Як зазначає агентство, якщо законопроект не буде підтриманий в сенаті, то термін дії ISA закінчиться до кінця 2016 року.

Крім цього палата представників конгресу США ухвалила законопроект, який передбачає введення санкцій відносно уряду Сирії, а також її союзників, включаючи Росію та Іран.

Санкції стосуватимуться військових злочинів і злочинів проти людяності. Тепер законопроект надійде на розгляд у сенат, а після - на підпис президенту.

Законодавці підкреслили, що своїми діями вони хочуть продемонструвати, що США будуть відповідати на будь-які провокації" з боку Ірану, а також дати можливість президенту США негайно відновити санкції, якщо Тегеран порушить ядерна угода.

На початку року з Ірану була знята частина санкцій ЄС і США. Зокрема, були скасовані обмеження щодо компаній, які співпрацювали з Тегераном у питанні видобутку нафти.

Нагадаємо, Євросоюз закликає Трампа дотримуватися ядерну угоду з Іраном.