ua en ru

Євросоюз закликає Трампа дотримуватися ядерної угоди з Іраном

Євросоюз закликає Трампа дотримуватися ядерної угоди з Іраном Фото: ЄС сподівається на дотримання ядерної угоди з Іраном усіма сторонами

Раніше кандидат у президенти США Дональд Трамп назвав угоду з Іраном "найгіршою у світі"

Міністри закордонних справ країн-членів Європейського союзу в понеділок, 14 листопада, закликали всі сторони ядерної угоди з Іраном дотримуватися взятих на себе зобов'язань. Про це повідомляє DW.

Як зазначає видання, цей заклик став реакцією на побоювання, що новий президент США Дональд Трамп розірве угоду, яку він назвав "найгіршою у світі".

Зі свого боку, міністри закордонних справ країн-членів ЄС обіцяють робити все можливе, щоб санкції з Ірану було знято.

"Євросоюз відданий підтримці повної та ефективної імплементації шляхом усунення економічних та фінансових санкцій, пов'язаних з ядерною угодою, та налагодженням зв'язку з приватним сектором задля розвитку зростання у сфері торгівлі та інвестицій", - йдеться у спільній заяві міністрів.

Зазначимо, новообраний президент США Дональд Трамп під час передвиборчої кампанії обіцяв розірвати або заново підписати усі невигідні, на його думку, міжнародні угоди США.

Нагадаємо, президент США Барак Обама вважає, що новобраний президент Дональд Трамп зацікавлений у продовженні співпраці США з країнами НАТО.