ua en ru

США готують "жорсткі" санкції проти Росії через справу Скрипалів

США готують "жорсткі" санкції проти Росії через справу Скрипалів Колаж РБК-Україна

Американські санкції проти РФ зачеплять банківський сектор

Американський уряд працює над другим раундом "жорстких" санкцій проти Росії у зв'язку з розслідуванням отруєння російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньки Юлії в британському Солсбері. Про це повідомляє Bloomberg.

Пакет санкцій готується у відповідності з Законом про ліквідацію хімічних речовин і боротьби з біологічною зброєю і військовими діями 1991 року, який передбачає покарання країн, які використовують хімічну зброю, порушуючи міжнародне право.

Як повідомила представник Держдепартаменту США Маніша Сінгх, в Держдепі готові імплементувати другий раунд санкцій.

"Ми хочемо домогтися того, щоб ми могли інспектувати, щоб влада Росії запевнили, що не будуть використовувати нервово-паралітичні речовини проти власних громадян. Якщо ми цього не побачимо... - другий раунд санкцій обов'язковий до виконання. Вони будуть введені", - зазначила Сінгх.

Початковий раунд санкцій обмежує експорт в Росію товарів і технологій США з міркувань національної безпеки, включаючи електроніку, лазери і деякі спеціалізовані технології видобутку нафти і газу. Такі дії можуть блокувати сотні мільйонів доларів експорту.

Нагадаємо, Європейський союз ще на півроку продовжив персональні санкції проти Російської Федерації за агресію в Україні.

Додамо, що в Британії заявили, що підозрювані в отруєнні колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля Олександр Петров і Руслан Боширов є офіцерами військової розвідки Росії.