ua en ru

США готові послабити санкції стосовно імпортерів іранської нафти

США готові послабити санкції стосовно імпортерів іранської нафти Ілюстративне фото (lukoil.ru)

Трампа не влаштовує дорога нафта напередодні проміжних виборів у Конгрес

Адміністрація президента Сполучених Штатів Дональда Трампа розглядає можливість послабити санкції для імпортерів нафти з Ірану, які скорочують закупівлі сировини у Тегерана. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

За даними джерела в американському уряді, США готові в індивідуальному порядку працювати з країнами, які скорочують імпорт нафти з Ірану.

Такі розмови в адміністрації Трампа пов'язують з тим, що в листопаді в США відбудуться проміжні вибори в Конгрес, а дорога нафта не влаштовує президента. Про це Трамп також неодноразово давав зрозуміти картелю ОПЕК і своєму стратегічному союзнику - Саудівській Аравії.

Додамо, що на початку травня 2018 року Дональд Трамп оголосив, що США виходять з ядерної угоди з іраном. За цим послідували обмежувальні заходи проти Тегерану. Вашингтон також зажадав від імпортерів припинити закупівлю нафти в Ірану з листопада.

Незабаром очікування випадання з ринку іранських барелів підштовхнули вгору ціни на нафту: барель марки Brent минулого тижня подорожчав до самого високого рівня з жовтня 2014 року - 86,74 долара.

Нагадаємо, 3 жовтня 2018 року держсекретар США Майк Помпео оголосив, що США припиняють дію договору про дружбу з Іраном від 1955 року.

Додамо, що суд ООН зобов'язав США скасувати деякі санкції проти Ірану.