ua en ru

США готує фінансові санкції для української влади та опозиції, - джерело

У США адміністрація Президента Барака Обами готує введення фінансових санкцій для ряду українських чиновників.

У США адміністрація Президента Барака Обами готує введення фінансових санкцій для ряду українських чиновників. Торкнуться вони і деяких опозиційних політиків, повідомляє Reuters з посиланням на інформовані джерела в Конгресі.

Проект поки не завершений, однак санкції можуть бути швидко введені в дію у разі продовження зіткнень між силами правопорядку і противниками діючих українських властей.

Раніше Вашингтон у зв'язку із зростанням насильства на вулицях Києва відмовив в отриманні американських віз кільком українським чиновникам.

Зазначимо, що влада США послідовно засуджували події в Україні. Обама закликав Президента України Віктора Януковича "дотримуватися принцип свободи вираження своїх поглядів для всіх людей", а віце-президент США Джо Байден вже тричі говорив з українським лідером з приводу ситуації в країні.

Раніше Обама в своєму щорічному зверненні до американського народу під час виступу в Конгресі 28 січня висловив підтримку демократичним сподіванням українського народу.

"В Україні ми підтримуємо принцип, що всі люди мають право на вільне і мирне вираження своєї думки, а також мають право впливати на майбутнє своєї країни", - наголосив Президент США у своїй доповіді.

Нагадаємо, 28 січня Канада вирішила обмежити в'їзд ключовим українським урядовцям у зв'язку з насильством проти учасників Євромайдану.

"Канада глибоко стурбована ескалацією насильства, які відбулися в Україні, і ми рішуче засуджуємо вбивство демонстрантів... Канада приймає рішучі заходи проти ключових українських урядовців шляхом обмеження їх в'їзду в Канаду", - зазначив канадський міністр у справах імміграції Кріс Александер, проте не назвав прізвищ чиновників.

Крім того, про можливість застосування персональних санкцій Європейським союзом заявив депутат Європарламенту Яцек Саріуш-Вольський.

"Обговорюється можливість, що в разі голосування надзвичайного стану в парламенті України, депутати, які це підтримають, можуть зіткнутися з персональними санкціями", - написав він у своєму Twitter.