ua en ru

США і ЄС працюють над подовженням санкцій проти Росії, - Нуланд

США і ЄС працюють над подовженням санкцій проти Росії, - Нуланд Фото: Вікторія Нуланд повідомила, що США збираються подовжити санкції проти РФ

Через загрозливу позицію Росії НАТО змушене посилювати свої позиції на сході Європи

Сполучені Штати Америки збираються подовжити санкції проти Росії і американський уряд й надалі працюватиме з європейськими партнерами у цьому напрямку. Про це заявила уповноважена Держдепу США у справах Європи та Євразії Вікторія Нуланд, виступаючи перед американським Сенатом, передає ТСН.

"Санкції у поєднанні з низькими цінами на нафту й затяжною вразливістю державного ладу Росії спричинили суттєві витрати. Поки Москва не змінила свій підхід до України, наша готовність до посилення санкцій, очевидно, відіграє певну роль зі стримування подальших зусиль Росії щодо захоплення українських територій. Американська сторона зараз інтенсивно працює з Європою, щоб санкції ЄС були продовжені наприкінці цього місяця, а також в контексті підтримки Франції і Німеччини у їх провідній дипломатичній ролі досягнення повної імплементації Мінських угод", - сказала Нуланд.


У Сенаті у вівторок, 7 червня, обговорювали і численні порушення РФ міжнародних угод - як торгівельних, так і міжурядових, таких як угода про повітряний простір "відкрите небо".

Зі слів американських посадовців, через загрозливу позицію Росії НАТО змушене посилювати свої позиції на сході Європи.

Водночас посадовці відзначили суттєвий прогрес у політичних домовленостях з Росією щодо Донбасу і наголосили, що США тиснутиме на Росію до повного виконання нею Мінських угод.

Нагадаємо, держсекретар США Джон Керрі вважає, що Російській Федерації потрібно зосередитися на втриманні економіки країни, а не на демонстрації військової сили.