ua en ru

США допускають розширення програми навчань ЗСУ, - Ходжес

США допускають розширення програми навчань ЗСУ, - Ходжес Фото: Фредерик Бен Ходжес

Програма повинна бути затверджена Україною, США і країнами-членами НАТО

США розглядають план розширення підготовки Збройних сил України (ЗСУ). Про це заявив командувач сухопутних військ Збройних сил США в Європі генерал-лейтенант Фредерік Бен Ходжес, передає The Associated Press.

Як заявив Ходжес, США планують розширити тренування українських військових і проводити підготовку не лише бійців Національної гвардії України, але і регулярної армії країни.

При цьому на даний момент програма знаходиться на стадії розробки. План повинен бути схвалений США, Україною та іншими країнами-учасницями НАТО.

Ймовірно, майбутні тренування будуть аналогічними тим, що зараз проходять для бійців Нацгвардії у Львівській області. Однак, вони також можуть включати елементи захисту від радіоелектронної боротьби.

Ходжес заявив, що подібні тренування також корисні тим, що американські військові навчаються в українців, оскільки самі вони ніколи не були під ударом російської армії.

Нагадаємо, згідно з поточними домовленостями до кінця року дві групи Нацгвардії пройдуть навчання в американських військових.