ua en ru

США повинні дати Україні зброю і посилити санкції проти Росії, - екс-глава Freedom House

США повинні дати Україні зброю і посилити санкції проти Росії, - екс-глава Freedom House Фото: Девід Креймер (mccaininstitute)

Поки для РФ не буде більше наслідків, вона не буде зацікавлена в переговорах

Сполучені Штати Америки (США) повинні надати Україні летальну зброю і посилити санкції проти Російської Федерації (РФ). Про це заявив колишній президент організації Freedom House Девід Креймер, передає "Радіо Свобода".

"Санкції (проти РФ, - ред.) повинні бути посилені, Україна повинна отримати летальну зброю, щоб мати можливість себе захистити. Україна не просила американських солдатів боротися за неї - вона просила про зброю, яка могла б попередити просування танків РФ вглиб України. Україна вимагає більше підтримки, а на Москву треба надавати більше тиску, інакше цей ініційований РФ криза триватиме", - заявив Креймер.

За його словами, поки для Росії не буде більше наслідків, вона не буде зацікавлена ​​в переговорах.

"Я більше ніж упевнений в Курті Волкері, але його партнер по переговорах (з боку РФ), пан Сурков, не має ні найменшого інтересу у вирішенні конфлікту. Це буде тривати до тих пір, поки санкції не будуть посилені", - резюмував екс- глава Freedom House.

За словами Креймера, незважаючи на підтримку рішення про надання летального зброї Україні в оточенні президента США Дональда Трампа, незрозуміло, чи погодиться на цей крок сам глава Білого дому, від якого залежить остаточне рішення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко і спеціальний посланник президента США по Україні Курт Волкер скоординували свої позиції щодо конфлікту на Донбасі.

Так, сторони вважають, що для забезпечення безпеки на Донбасі необхідно забезпечити виконання мінських домовленостей, перш за все, припинення режиму вогню і виведення військ зі сходу України.