ua en ru

У США заарештували співробітницю однієї з компаній за передачу секретних документів

У США заарештували співробітницю однієї з компаній за передачу секретних документів Фото: АНБ

Співробітниця компанії-підрядника АНБ передала секретні документи журналістам

У США заарештували співробітницю компанії-підрядника американського Агентства національної безпеки (АНБ) за передачу журналістам секретних документів про втручання Росії у президентські вибори в США. Про це повідомляє CNN.

Повідомляється, що 25-річна Реаліті Віннер, підрядник компанії Pluribus International Corporation з Джорджії, звинувачується в тому, що вона винесла секретні матеріали з урядового об'єкта і передала їх журналістам.

Даний документ був використаний новинним порталом Intercept, який у понеділок, 5 червня, опублікував секретний доповідь Агентства національної безпеки про передбачуване втручання Росії у президентські вибори в США.

У доповіді міститься докладна інформація про спроби російських спецслужб здійснити в 2016 році кібератаку на одного з постачальників програмного забезпечення для системи голосування перед президентськими виборами в США. Однак у документі не було інформації щодо того, зусилля хакерів увінчалися успіхом. Американські чиновники підтвердили журналістам CNN справжність документа.

За витік секретної інформації заарештованої Реаліті Віннер загрожує до 10 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше анонімні хакери угруповання Shadow Brokers в суботу, 15 квітня, опублікували документи, які підтверджують проникнення Агентства національної безпеки США (АНБ) в міжбанківську систему SWIFT для стеження за рядом близькосхідних банків.