ua en ru

SsangYong назвав Mahindra найбільш підходящим покупцем свого бізнесу вартістю близько 480 млн дол

Південнокорейський автовиробник SsangYong Motor назвав провідний машинобудівний концерн Індії Mahindra & Mahindra найбільш підходящим покупцем свого бізнесу, передає РБК. Як говориться в сьогоднішній заяві SsangYong, рішення вибрати Mahindra було прийнято на основі аналізу заявок, поданих претендентами. Серед оцінюваних параметрів порівнювалися ціна покупки, подальші плани з управління SsangYong після його придбання, а також гарантії збереження робочих місць для нинішніх співробітників південнокорейської компанії, передає Associated Press.
При цьому, як повідомляється, керівництва SsangYong і Mahindra повинні підписати меморандум про взаєморозуміння вже до кінця серпня 2010 р. Після підписання меморандуму почнеться проведення due dilligence південнокорейської компанії у вересні ц.р. У листопаді 2010 р. очікується остаточне підписання договору про продаж SsangYong.
Крім того, індійська компанія внесе заставу в розмірі 5% від вартості угоди. Незважаючи на те, що вартість операції не повідомляється, за неофіційними даними, індійський концерн запропонував за SsangYong 480 млн дол.
У SsangYong також уточнили, що всього заявки на купівлю південнокорейської компанії підтвердили три учасники: Mahindra, а також ще одне індійське підприємство Raghav Industries і південнокорейська Daewoo Bus. До цього списку кандидатів на покупку SsangYong складався з шести компаній.
SsangYong Motor була заснована в 1954 р. і є однією з найстаріших у Південній Кореї компаній з виробництва автомобілів і найменшою у своєму секторі. Компанію виставили на продаж у травні 2010 р. після двох років безперервних фінансових проблем, через які керівництво SsangYong було змушене подати заяву до суду з банкрутств з проханням захистити компанію від домагань кредиторів. SsangYong зверталася за фінансовою допомогою до уряду Південної Кореї, але отримала відмову.