ua en ru

Терміни внесення змін до Конституції України повинні бути оптимізовані, - Янукович

Терміни внесення змін до Конституції України повинні бути оптимізовані. Про це заявив Президент України Віктор Янукович, передає кореспондент РБК-Україна.

"Відповіді на запитання які знайдуть місце в новій Конституції ..... Суть та строки змін, можливості участі суспільства в напрацюванні змін до Конституції України, все це ми повинні усвідомлювати. Отримати відповіді на ці запитання можна буде після початку роботи Конституційної асамблеї. Проте метою оновлення основного закону є утвердження якості нової демократичної моделі політичної системи європейського зразка, яка має повністю забезпечити принципи дотримання прав і свобод людини та громадянина, народовладдя та верховенства права, ефективного державного управління. Строки внесення змін до Конституції України мають бути оптимізовані," - зазначив він.

Він нагадав, що свого часу підтримав створення Асамблеї для підготовки змін до Конституції України, зазначивши при цьому, що "світовий досвід показує, що модель започаткування конституційного процесу є демократичною та перспективною і вже знайшла свою підтримку в європейських інституціях, зокрема у Венеціанській комісії".