ua en ru

Термін подачі е-декларацій подовжено до 1 травня, - НАЗК

Термін подачі е-декларацій подовжено до 1 травня, - НАЗК Фото: е-декларування

Термін подовжено для осіб, що подають таку декларацію вперше

Національне агентство з питань запобігання корупції інформує, що термін подачі електронних декларацій подовжено до 1 травня. Про це йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

"До уваги суб’єктів декларування!.. Верховною Радою України 3 березня 2017 року прийнято Закон № 1975-VIII "Про внесення змін до деяких законів України щодо особливостей фінансового контролю окремих категорій посадових осіб". Закон набирає чинності 30 березня 2017 року. Відповідно до цього закону продовжено до 1 травня 2017 року строк подання щорічної декларації для осіб, які відповідно до Закону України "Про запобігання корупції" подають таку декларацію вперше", - зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, як повідомлялося, президент України Петро Порошенко підписав закон №6172, згідно з яким е-декларування стає обов'язковим для представників громадських організацій, що здійснюють діяльність, пов'язану із запобіганням, протидією корупції, імплементацією стандартів у сфері антикорупційної політики тощо. Також закон звільняє деяких військовослужбовців від необхідності декларувати доходи.

Відповідно до закону, електронні декларації повинні подавати члени громадських антикорупційних організацій.