ua en ru

Порошенко підписав закон про обов'язкове е-декларування для антикорупціонерів

Порошенко підписав закон про обов'язкове е-декларування для антикорупціонерів Фото: Петро Порошенко

Також закон звільняє деяких військовослужбовців від необхідності декларувати доходи

Президент України Петро Порошенко підписав закон №6172, згідно з яким е-декларування стає обов'язковим для представників громадських організацій, що здійснюють діяльність, пов'язану із запобіганням, протидією корупції, імплементацією стандартів у сфері антикорупційної політики тощо. Також закон звільняє деяких військовослужбовців від необхідності декларувати доходи. Про це повідомляється на сайті Верховної Ради.

Зазначено, що електронні декларації повинні подавати члени громадських антикорупційних організацій.

Згідно з законом, військовослужбовці-строковики, контрактники, сержанти і старшини за контрактом, молодші офіцери за контрактом та курсанти вищих навчальних закладів, в яких є кафедри або відділення військової підготовки, не повинні подавати е-декларації, якщо вони не займають інші посади, які передбачають звітність.

Також згідно з законом, збільшується термін подачі е-декларацій для військовослужбовців. Якщо вони беруть участь у бойових діях, то можуть подавати декларації за минулий рік протягом 3 місяців з моменту прибуття до місця проходження військової служби або дня закінчення служби.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Верховна Рада України звільнила від е-декларування солдатів, сержантів і курсантів.