ua en ru

Коштів на казначейських рахунках України вистачить на спокійну роботу протягом декількох місяців, - Тігіпко

В України є запас коштів, який дозволяє спокійно працювати декілька місяців, обслуговуючи всі кредити. Про це заявив в ході брифінгу міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, передає кореспондент РБК-Україна.

Україні необхідно виходити на ринки запозичень за умови сприятливої ситуації.
"Ситуація на зовнішніх ринках погіршується дуже різко, чи зможе Україна вийти на ринок запозичень залежатиме від того, що відбуватиметься на цих ринках. Я категорично проти того, аби Україна розміщувала свої папери за будь-яку ціну. Тому що таке розміщення означатиме, що у нас дуже погана ситуація. Вихід у нас є, у нас є декілька програм, які фактично підготовлені, за якими ми можемо взяти кошти в міжнародних організацій. У нас є програма з Світовим банком по фінансовому сектору - 350 млн дол., є програма на 450 млн дол., є програма з Європейським Союзом - 610 млн євро. Нам залишилося ухвалити декілька законів - зміна закону про банкротство, зміна одного банківського закону. Після ухвалення цих законів ми отримаємо ці гроші, в сумі близько 1,5 млрд дол.", - повідомив Тигипко.
За його словами, така співпраця дасть хороший сигнал ринкам, що Україна працює з міжнародними фінансовими організаціями і це означатиме, що є прогрес в ухваленні рішень. До того ж це найдешевші і найдовші гроші.
"Якщо будуть хороші ринки і хороша можливість, то я вважаю, що Україні треба виходити на ринок запозичень. Якщо умови будуть погані - цього робити не можна. Сьогодні є запас коштів на казначейських рахівницях, який дозволяє нам спокійно працювати декілька місяців, обслуговуючи всі кредити", - резюмував Тігіпко.

Нагадаємо, раніше сьогодні Тігіпко зазначив, що місія МВФ прибуде до України в кінці жовтня.