ua en ru

Серед хворих на холеру в Україні 80% складають асоціальні особистості, - головний держсанлікар

Серед хворих на холеру в Україні 80% складають люди, які ведуть асоціальний спосіб життя. Про це під час прес-конференції повідомив головний державний санітарний лікар України Анатолій Пономаренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"За нашими оцінками, 80% тих, хто захворів на холеру в Україні - це люди без постійного місця проживання та ті, які ведуть асоціальний спосіб життя. Саме вони найбільше демонструють здатність до захворювання, оскільки, за нашими оцінками, основні джерела, через які можна заразитися - це неякісна риба, вода з річок та інших водоймищ, які є непридатними до купання", - сказав Пономаренко.

За його словами, усім постраждалим наразі надається відповідна медична допомога, ситуація контрольована. При цьому він наголосив: "(Для запобігання зараженню)... категорично заборонено купатися у непристосованих місцях і там, де таке купання заборонено відповідними службами. Також категорично забороняється пити воду з річок, купувати їжу у непристосованих до цього місцях. Також ми закликаємо ретельно термічно обробляти усю рибу, яка купується людьми".

Він повідомив, що серед встановлених випадків захворювання на холеру у 16% зараження відбувалося через контактний метод і в 14% - через річкову воду та відповідну їжу.