ua en ru

СПУ відкидає схеми політичної корупції, - Устенко

Соціалістична партія України (СПУ) відкидає схеми політичної корупції та готується до передвиборчої кампанії, спираючись не на гроші кланового капіталу, а на реальну підтримку політично свідомих та відповідальних за долю своєї країни громадян. Про це йдеться у відкритому зверненні голови СПУ Петра Устенка, оприлюдненому на офіційному сайті партії.

«Час втрутитися у закритий владний клуб і повернути владу обличчям до людей! Саме тому ми відкрито звернулися за підтримкою до народу. В тому числі і за фінансовою. І я вже можу поділитися з вами першими успіхами. Люди несуть до нас гроші власноруч, надсилають поштою, переказують через банки. Хто дає 20, хто 200, а хто і декілька тисяч гривень. Ми маємо чіткий матеріальний вираз довіри людей до нас... Нас звинувачують у тому, що ми звертаємося по допомогу до бізнесменів. Та хіба ми відрізняємось цим від політичних партій Європи та США, які свої передвиборчі бюджети формують переважно за рахунок добровільних внесків з ділових кіл? Саме тому партія офіційно звернулася з відкритим листом до членів СПУ та всіх громадян України, зокрема, бізнесменів, з проханням надати посильну фінансову та організаційну допомогу. Цей крок свідчить лише про нашу відкритість», - сказано в зверненні голови СПУ.

Устенко підкреслив, що СПУ завжди відкрита до діалогу й готова надати будь-яку інформацію про свою діяльність. «Ми готові проявити ініціативу і самі розповісти, чим сьогодні є оновлена СПУ... Наша сила - у підтримці кожної окремої людини. Ми не будемо купувати її гречкою; не збираємось заповнювати рекламою вулиці, телебачення, газети та журнали, як це роблять наші політичні конкуренти. Вони платять за це грошима, які витягли з кишені кожного з нас», - підкреслив голова СПУ.

«Навіть одна людина, якщо вона щиро вірить у справу Соцпартії, може зробити багато. Якщо кожен, хто нас підтримує, просто ознайомить рідних і друзів з проектом передвиборчої програми партії - про неї дізнаються мільйони. Якщо кожен з наших прибічників, який користується інтернетом, поділиться своїми переконаннями у соціальних мережах, всі активні українці побачать реальність перспектив демократичного соціалізму. Якщо кожен, хто хоче відродити справедливість у суспільстві, селянин чи шахтар, підприємець чи вчений, студент чи заробітчанин, внесуть свою копійку у формування передвиборчого фонду СПУ, ми доведемо, що існує справжня сила, яка може працювати не за підтримки кримінальних капіталів, а на засадах людської гідності та справжніх переконань», - написано у зверненні.

Нагадаємо, 28 квітня на з‘їзді СПУ відбулася зміна керівництва партії.