ua en ru

Попит на золото падає, але це не кінець, - аналітик

Попит на золото падає, але це не кінець, - аналітик Фото: з відкритих джерел

Експерт Альпарі підкреслила, що золото повернулося до відміток середини серпня

Золото "розгубило весь свій ентузіазм" і повернулося до відміток середини серпня. Про це в коментарі РБК-Україна заявила старший аналітик "Альпарі" Анна Бодрова.

"Так дорогоцінний метал реагує на поліпшення ставлення ринку до долара США останнім часом: коли вартість запозичень зростає, золоту складно конкурувати з казначейськими облігаціями або схожими до прибутковості активами", - пояснила експерт.

Вона зазначила, що після виступу Джанет Єллен на цьому тижні, коли глава Федрезерву підкреслила намір далі піднімати процентну ставку плавно і в руслі колишніх рішень, золото "просіло" додатково.

"Це означає, що до кінця поточного року ФРС залишає за собою право переглянути вартість кредитування в бік підвищення ще раз - цей крок підтримає долар і зіграє проти золота. Різким такий рух не стане, але тренди формуються вже зараз", - розповіла Бодрова.

За оцінками "Альпарі Голд", вранці в п'ятницю тройська унція золота торгується по 1288 доларів. Це мінімуми з 16 серпня. Найближча значуща підтримка стоїть на 1273 доларах, далі 1257 дол.

"Зараз у золоті може початися консолідація - все-таки падіння з річних вершин виглядає більш ніж достатнім. Для цього цілком підходить діапазон 1280-1300 дол. У разі появи позитиву для золота звідси рости буде нескладно, а у разі посилення негативу дорога вниз теж бачиться прямою", - спрогнозувала аналітик.

"Чи буде золото вище вересневого піку на 1362 дол.? Це можливо в двох випадках. По-перше, якщо Федрезерв США не зможе підняти ставку втретє в цьому році. По-друге, якщо геополітичний фон у світі загостриться (КНДР, Курдистан, щось ще) і ринку буде потрібен захисний актив. Як би не було, наші цілі на цей рік виконані. Найкращим сценарієм розвитку подій в золоті є бічний коридор торгів в межах, зазначених вище. Зараз золото дуже вразливе до біржових стресів і продажі в ньому при наявності каталізатора можуть бути вираженими", - резюмувала Бодрова.