ua en ru

Суперечка за бренд МТС дійшов до Вищого спецсуду України

Суперечка за бренд МТС дійшов до Вищого спецсуду України Фото: Вищий спецсуд повинен поставити крапку в суперечці за бренд МТС

Це вже друга спроба відсудити бренд у мобільного оператора

Вищий Спеціалізований Суд України (ВССУ) 31 серпня розгляне касаційну скаргу ТОВ "МТС" за позовом до Державної служби інтелектуальної власності (ДСІВ) та ПАТ "МТС", про визнання недійсними реєстрацій товарних знаків "МТС", а також добре відомого знака "МТС" в Україні. Про це РБК-Україна повідомили в прес-службі Vodafone Україна.


Старобільський районний суд Луганської області визнав недійсними вісім міжнародних реєстрацій знаків "МТС", а також визнав протиправним і скасував рішення Апеляційної палати ДСІВ від 3 квітня 2014 про визнання знака "МТС" добре відомим в Україні. Як уточнили в прес-службі, у засіданні цього суду не брав участь жоден з відповідачів.

Це вже друга спроба відсудити бренд. У перший раз позов був поданий у 2012 році ТОВ "МТС", власником якого була Вікторія Мірімська, дружина екс-народного депутата Верховної Ради Льва Миримського. Вона і зараз є співвласником компанії. Крім того, згідно з реєстром Мін'юсту ще одним власником є житель Сімферополя Олександр Бредучев.

Суперечка за бренд МТС дійшов до Вищого спецсуду України

На слуханнях ТОВ "МТС" представляє один і той ж людина - Дмитро Картушин, який раніше працював на держслужбі в сфері охорони інтелектуальної власності.

Згідно з визначенням ВССУ, справа в касації розгляне колегія у складі суддів, яка вже мала справу з судовими спорами у сфері інтелектуальної
власності. Зокрема, суддя Олена Кафідова має великий досвід розгляду справ даної категорії, який вона отримала ще під час роботи суддею в Печерському районному суді м. Києва (коли за підсудністю справи інтелектуальної власності розглядалися саме в цьому суді).

Нагадаємо, у 2012 році ТОВ "МТС" через суд намагалася визнати недійсними на території України товарні знаки МТС.