ua en ru

Спікер парламенту Італії висловив підтримку Юлії Тимошенко

Спікер палати депутатів парламенту Італії Джанфранко Фіні висловив підтримку і солідарність екс-прем'єру, лідеру партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко. Про це він заявив сьогодні, 21 березня, під час зустрічі з донькою Юлії Тимошенко Євгенією та заступником голови партії "Батьківщина", колишнім віце-прем‘єр-міністром України Григорієм Немирєю , передає прес-служба партії.

"Від імені всіх політичних сил парламенту Італії я хочу висловити повну підтримку та солідарність з Юлією Тимошенко та іншими політв‘язнями України. Демократичні свободи та права людини - це основоположні цінності, які не мусять мати політичного забарвлення", - заявив він під час обговорення питань політичного переслідування опозиції в Україні, включаючи справу Тимошенко.

20-21 березня Євгенія Тимошенко та Григорій Немиря перебувають з візитом в Італії. Планується, що вони проведуть зустрічі з керівництвом парламенту Італії та представниками різних політичних груп країни. Крім того, 21 березня Євгенія Тимошенко виступить на засіданні комісії парламенту Італії у закордонних справах.

Нагадаємо, 11 жовтня 2011 р. Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі з забороною займати певні державні посади протягом ще трьох років за перевищення повноважень при підписанні газових контрактів з Росією в січні 2009 р. Також суд зобов'язав Тимошенко виплатити НАК "Нафтогаз України" близько 200 млн дол. 30 грудня 2011 р. Тимошенко була етапована з Київського СІЗО в Качанівську виправну колонію в Харкові. У лютому ц. р. Вищий спеціалізований суд України із розгляду цивільних та кримінальних справ прийняв до розгляду касацію захисту Тимошенко на вирок у газовій справі. Розгляд касації заплановано на 15 травня ц. р.