ua en ru

Спікер Держдуми РФ розкритикував "антиросійську" політику США

Спікер Держдуми РФ розкритикував "антиросійську" політику США Фото: Наришкін розкритикував "антиросійську" політику США

Наришкін вважає, що "їхні опоненти намагаються закріпити в міжнародних відносинах антидемократичні принципи"

"Антиросійська" позиція США і їх союзників зачіпає фундаментальні питання майбутнього російського народу і в цілому системи міжнародного права. Про це заявив спікер Держдуми РФ Сергій Наришкін, передає "Інтерфакс".

"Ми віддаємо собі звіт в тому, що "антиросійська" позиція США і їх слухняних і, по суті, союзників, що не мають права голосу, по НАТО зовсім не зводиться до теми меж і статусу Криму", - сказав Наришкін.

За словами Наришкіна, "реальність така, що наші політичні опоненти намагаються закріпити в міжнародних відносинах абсолютно антиправові, антидемократичні, а часом - навіть антилюдські принципи".

"З їхнього погляду виходить так, що є окремі народи, які мають право на самовизначення, а є народи, які цього права не мають і мати не повинні. Вони вважають, що людей можна передавати, як річ, і їх власну думку про своєму майбутньому не має ніякого значення", - заявив Наришкін.

Нагадаємо, на першому місці в списку загроз США, складеному Пентагоном, знаходиться Росія, за якою слідують Китай, Північна Корея, Іран і міжнародний тероризм.