ua en ru

Спікер Держдепу назвав "похвалою" своє потрапляння під російські санкції

Спікер Держдепу назвав "похвалою" своє потрапляння під російські санкції Фото: спікер Держдепу США Нед Прайс (usembassy gov)

Офіційний представник Держдепартаменту США Нед Прайс прокоментував своє потрапляння у список розширених російських санкцій проти американських громадян. Чиновник заявив, що "викликати гнів" Кремля введенням таких обмежень він розцінює як похвалу і відзнаку.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на CNN.

"Я маю сказати, що це не що інше, як похвала, викликати гнів уряду, який бреше своєму народу, жорстоко поводиться з сусідами та прагне створити світ, в якому свобода і незалежність переслідуються", - сказав він на брифінгу в Держдепартаменті.

Прайс додав, що для нього "велика честь розділити цю ворожість з іншими правдолюбцями", своїми колегами прес-секретарем Пентагону Джоном Кірбі та спікером Білого дому Джен Псакі, а також низкою журналістів, які "виконали неймовірну роботу, ділячись різкою, кривавою правдою про дії Росії в Україні".

Нагадаємо, що до нового списку санкцій проти американських громадян, який 21 квітня представили в МЗС РФ, потрапили, в тому числі засновник Facebook (Meta) Марк Цукерберг і віце-президент США Камала Харріс.