ua en ru

Спікер АПУ розповів, кого призовуть в рамках сьомої хвилі мобілізації

Спікер АПУ розповів, кого призовуть в рамках сьомої хвилі мобілізації Фото: Олександр Мотузяник

Необхідність у черговій хвилі мобілізації буде визначена указом президента

У рамках ще не оголошеної сьомий хвилі мобілізації будуть закликати військовозобов'язаних з досвідом. Про це повідомив речник Адміністрації президента України (АПУ) з питань антитерористичної операції (АТО) полковник Олександр Мотузяник, передає кореспондент РБК-Україна.

"Це військовослужбовці, які вже брали участь в зоні бойових дій, які брали участь в антитерористичній операції, це військовослужбовці з бойовим досвідом. Крім того, це також буде залежати від тих військових частин, які будуть потребувати доукомплектуванні. Наприклад, якщо буде потрібно певну кількість танкістів, артилеристів, розвідників, піхотинців і так далі", - повідомив Мотузяник.

При цьому він не підтвердив, що сьома хвиля мобілізації точно буде оголошена.

"Необхідність проведення чергової хвилі мобілізації буде визначена в указі президента України. Вона буде залежати від військово-політичної обстановки як усередині країни, так і за її межами. По-друге, якщо буде рішення про проведення цієї мобілізації, то, звичайно ж, буде врахований досвід попередніх шести черг мобілізації", - зазначив спікер АПУ.

Також Мотузяник не зміг назвати, скільки людей покличуть в рамках сьомої хвилі мобілізації, якщо вона буде оголошена. За його словами, це залежить від потреби в кадровому складі.

За словами Мотузяника, порядку військовозобов'язаним вручатимуть військкомати, як і раніше. Однак він підкреслив, що за проведення мобілізації відповідають не тільки військкомати, а й органи місцевої влади, які активно залучені до цієї роботи.

Нагадаємо, раніше в Генеральному штабі Збройних сил України повідомили, що сьому хвилю мобілізації в Україні планують оголосити на початку 2016 року.