ua en ru

Генштаб: сьома хвиля мобілізації планується на початку 2016 року

Генштаб: сьома хвиля мобілізації планується на початку 2016 року Фото: Владислав Селезньов

У 2015 році нову хвилю мобілізації оголошувати не будуть

Сьому хвилю мобілізації в Україні планують оголосити на початку 2016 року. Про це в ефірі "Радіо Вести" заявив спікер Генерального штабу Збройних сил України Владислав Селезньов.

"Станом на сьогоднішній день, заходи по сьомий хвилі мобілізації у поточному, 2015 році не плануються. Згідно з планом ротації і планом проведення демобілізації військовослужбовців, які призивалися до лав Збройних сил України у поточному році, їх звільнення в запас планується в перші місяці 2016 року. Відповідно і заходи щодо мобілізації, тих громадян України, які будуть призиватися в рамках сьомої хвилі мобілізації, плануються на майбутній рік", - повідомив Селезньов.

Раніше в Генеральному штабі Збройних сил України заявили, що поки не планують наступної хвилі мобілізації.

"На сьогодні питання про проведення наступної, сьомої, хвилі мобілізації не актуальні. У Збройних силах України є достатня кількість особового складу, здатного ефективно виконувати завдання, в тому числі і в зоні проведення антитерористичної операції", - зазначив Селезньов.

За його словами, необхідна кількість військовослужбовців забезпечено за рахунок кадрових військових і колишніх черг мобілізації.

В той же час демобілізація українських військовослужбовців, призваних у рамках четвертої хвилі часткової мобілізації, почнеться в лютому 2016 року.

"Буде відповідний указ Президента щодо проведення демобілізації. Планується демобілізація четвертої черги в лютому місяці", - повідомив заступник міністра оборони України-керівник апарату генерал-лейтенант Олександр Дублян.