ua en ru

У "Спецтєхноекспорті" підтвердили проведення обшуків у керівництва

У "Спецтєхноекспорті" підтвердили проведення обшуків у керівництва Фото: "Спецтєхноекспорт" підтвердив обшуки у директора (flickr.com securityserviceofukraine)

Підприємство заявляє про блокування своєї роботи через слідчі дії ГПУ і ДФС

Державне госпрозрахункове підприємство "Спецтєхноекспорт" заявляє про блокування своєї діяльності через слідчих дій, проведених співробітниками Генеральної прокуратури та Державної фіскальної служби. Про це йдеться в повідомленні прес-служби підприємства.

При цьому в "Спецтехноекспорте" заперечують факти розтрати держкоштів, в яких підприємство підозрює Генпрокуратура.

"Оплату за поставлену продукцію здійснював інозамовник, а не держава. Поставка продукції здійснювалася відповідно до вимог законодавства України. Тобто розтрата "оборонних коштів" у даному разі неможлива", - відзначили в прес-службі.

Підприємство "Укроборонпрому" також заявило, що знайдені в будинку директора підприємства кошти - задекларовані, інформація про законне походження виявлених засобів та їх декларування відома Державної фіскальної службі, а також відкрита для громадськості.

Таким чином, "Спецтєхноекспорт" підтвердив факт проведення обшуків у свого керівництва.

Нагадаємо, раніше джерела РБК-Україна в силових структурах повідомили про проведення співробітниками ГПУ і ДФС обшуків у керівників "Спецтехноекспорта". Пізніше в Генпрокуратурі офіційно підтвердили розслідування за фактом розтрати чиновниками "Спецтехноекспорта" держкоштів у сумі 198 млн грн шляхом їх виведення через фіктивні підприємства.