ua en ru

Спецпрокурор США вивчає пожертвування Пінчука фонду Трампа

Спецпрокурор США вивчає пожертвування Пінчука фонду Трампа Фото: Віктор Пінчук (yes-ukraine.org)

У вересні 2015 року український олігарх вніс у фонд Трампа 150 тис. доларів за виступ по відеозв'язку

Спецпрокурор США Роберт Мюллер вивчає обставини пожертви українським олігархом Віктором Пінчуком 150 тис. доларів благодійному фонду Дональда Трампа восени 2015 року. Про це повідомили три джерела, наближені до розслідування, передає The New York Times.

Зазначається, що перевірка зокрема щодо документів, які група компаній Trump Organization раніше надала за запитом спецпрокурора.

Так, документи підтверджують, що у вересні 2015 року Пінчук пожертвував фонду Трампа велику суму грошей за його 20-хвилинний виступ по відеозв'язку перед учасниками форуму в Києві.

За даними видання, український олігарх також перерахував з 2006 року понад 13 млн доларів у благодійний фонд Білла і Хілларі Клінтон.

Як уточнив експерт служби податкових зборів США, слідчих зацікавили виплати Пінчука, оскільки вони були проведені під час передвиборної кампанії від іноземного громадянина і "схожі на спробу отримати вплив".

Нагадаємо, Федеральне бюро розслідувань США в понеділок, 9 квітня, провело обшук у офісі особистого адвоката президента Дональда Трампа Майкла Коена.