ua en ru

Спецпредставник ОБСЄ закликав докласти зусилля для уникнення людських жертв на Донбасі

Спецпредставник ОБСЄ закликав докласти зусилля для уникнення людських жертв на Донбасі Фото: Мартін Сайдик (flickr.com/UN.Geneva)

Мартін Сайдик пообіцяв робити зі свого боку максимум для досягнення цієї мети

Спецпредставник ОБСЄ в тристоронньої контактної групи (ТКГ) по Україні Мартін Сайдик закликав сторони бойових дій в Україні докласти максимум зусиль для уникнення людських жертв. Про це він заявив після чергового раунду переговорів в Мінську, передає "БЕЛТА".

Він додав, що і сам буде робити все можливе для цього.

"Будь-яка смерть, і особливо насильницька, заслуговує жалю. Я настійно закликаю сторони докладати всі можливі зусилля для дотримання режиму припинення вогню та для уникнення людських жертв", - сказав Сайдик.

За його словами, наступне засідання ТКГ по ситуації на сході України пройде 19 вересня.

Також спецпредставник ОБСЄ, відповідаючи на питання журналістів, висловився щодо пропозиції про проведення міжнародного розслідування загибелі глави самопроголошеної "Донецької народної республіки" ("ДНР") Олександра Захарченка. За словами Мартіна Сайдика, повноважний представник Росії на мінських переговорах Борис Гризлов підняв це питання, його вирішено обговорити найближчим часом.

Нагадаємо, в ході засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську в середу, 5 вересня, українська сторона висунула вимогу про наданні доступу для координатора від ОБСЄ Тоні Фріша до українських заручників на Донбасі.