ua en ru

Контактна група підтвердила прихильність дотриманню мінських угод, - Сайдік

Контактна група підтвердила прихильність дотриманню мінських угод, - Сайдік Фото: Мартін Сайдік (twitter.com/synychka)

Сайдік зазначив, що нинішнє літо стало найспокійнішим з початку конфлікту

Тристороння контактна група по врегулюванню ситуації на Донбасі підтвердила повну прихильність дотриманню мінських угод. Про це заявив спецпредставник ОБСЄ в ТКГ по Україні Мартін Сайдік, повідомляє "Белта".

Зокрема, Сайдік зазначив, що нинішнє літо стало найспокійнішим з початку конфлікту. Також він додав, що влітку спостерігалося скорочення жертв серед цивільного населення.

"Всі члени контактної групи ще раз підкреслили свою повну прихильність мінськими угодами", - сказав Сайдік.

Він також зазначив, що завдяки "хлібному перемир'ю", а також "шкільному перемир'ю", вдалося значно знизити рівень порушень режиму припинення вогню на Донбасі.

За словами Сайдіка, сьогодні в ході засідання підгрупа ТКГ з безпеки обговорила можливість додаткових заходів щодо забезпечення режиму припинення вогню, включаючи питання розведення сил і засобів. Відповідні заходи повинні бути розроблені підгрупою до наступного засідання.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що сьогодні в Мінську відбулося засідання контактної групи.

Зокрема, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ, перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко повідомила, що представники Російської Федерації (РФ) в контактній групі в Мінську відмовилися забирати своїх громадян в обмін на українських політв'язнів.