ua en ru

Спецпредставник Держдепу США зустрівся з Умеровим і Чийгозом

Спецпредставник Держдепу США зустрівся з Умеровим і Чийгозом Фото: зустріч лідерів Меджлісу з Волкером (twitter.com USEmbassyKyiv)

Волкер зустрівся зі лідерами Меджлісу

Спецпредставник Державного департаменту Сполучених Штатів Америки (США) по Україні Курт Волкер зустрівся з лідерами Меджлісу Ільмі Умеровим, Ахтемом Чийгозом і Мустафою Джемілєвим. Про це повідомив голова Меджлісу і депутат Верховної Ради Рефат Чубаров в Facebook.

"Сьогодні сталсь дуже грунтовна і відкрита розмова з Куртом Волкером, спеціальним представником Держдепу США по Україні", - заявив Чубаров.

Так, Волкер прибув в Україну з незапланованим візитом. У п'ятницю він зустрівся з українською делегацією на чолі зі спікером парламенту Андрієм Парубієм. Згодом відбулися закриті переговори з президентом Петром Порошенко. Раніше Волкер зустрівся з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним.

Відзначимо, Мустафа Джемілєв напередодні повідомляв, що Волкер може зустрітися з представниками кримськотатарського народу.

"У США не все однозначно. Трамп ще в передвиборній компанії говорив про те, що він чув, нібито, жителі Криму самі захотіли бути окупованими. Але в США президент - це не падишах, там є Конгрес, там є Сенат. Зараз у нього адекватна позиція. принаймні при зустрічі з президентом він говорив, що буде домагатися деокупацію Криму", - підкреслив Джемільов.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву Волкера, що Рада безпеки Організації об'єднаних націй може до кінця року ухвалити резолюцію щодо миротворцях на Донбасі.