ua en ru

Спецпредставник Генсека ООН заявляє про неможливість здійснення візиту до Криму

Cтарший радник Генерального секретаря ООН Роберт Серрі заявляє про неможливість здійснення сьогодні свого візиту до Криму.

Cтарший радник Генерального секретаря ООН Роберт Серрі заявляє про неможливість здійснення сьогодні свого візиту до Криму. Про це йдеться у його заяві, розповсюдженій прес-службою програми розвитку ООН.

"Після закінчення вчорашніх консультацій Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй Генеральний секретар просив мене відправитися в Крим в рамках моєї місії із встановлення фактів. Після цього я зв'язався з представниками влади Автономної Республіки Крим, і дійшов висновку що такий візит неможливо здійснити сьогодні. Тому, я відправлюся до Женеви, де завтра поінформую Генерального секретаря ООН про результати місії та проконсультуюся з ним щодо наступних кроків", - йдеться у заяві.

Крім того, в Криму Серрі планував передати повідомлення від імені Генерального секретаря із закликом до всіх сторін зберігати спокій і утримуватися від будь-яких дій, які могли б призвести до подальшої ескалації ситуації, яка в даний момент є напруженою.

"Вчорашні консультації в Раді безпеки чітко продемонстрували, що єдність і територіальна цілісність України не будуть поставлені під питання. Зараз прийшов час для спілкування та конструктивної взаємодії сторін", - підкреслює Серрі.