ua en ru

Спецпосланець ООН Брахімі провів зустріч з Президентом Сирії Асадом

У Сирії спецпосланець Організації Об'єднаних Націй (ООН) та Ліги арабських держав (ЛАД) по Сирії Лахдар Брахімі, який раніше закликав сторони, що беруть участь в сирійському конфлікті, до припинення вогню, зустрівся сьогодні з Президентом країни Башаром Асадом, передає Reuters з посиланням на державне телебачення. Подробиці переговорів не повідомляються.

Нагадаємо, Брахімі під час зустрічі з міністром закордонних справ Сирії Валідом аль-Муалемом закликав до перемир'я на час мусульманського свята Ід-аль-Адха (Курбан-байрам). У повідомленні сирійського зовнішньополітичного відомства було відзначено, що переговори були "серйозними і конструктивними". Тим не менш, офіційний Дамаск наполягає на гарантіях того, що опозиціонери припинять бойові операції слідом за урядовими військами.

З підтримкою ініціатив Брахімі про тимчасове перемир'я виступив також міністр закордонних справ Туреччини Ахмет Давутоглу, а раніше - США. 19 жовтня 2012 р. представник Державного департаменту цієї країни Вікторія Нуланд звернулася до президента Сирії і його супротивникаів із закликом зупинити військові операції на час Ід-аль-Адха.

Раніше перемир'я між силами Асада і опозиціонерами вже намагалися організувати в квітні цього року, але воно зірвалося через кілька днів.

Читайте також: Кількість загиблих в Сирії досягло 30 тис. чоловік, - ООН