ua en ru

Фахівці "Львівгазу" виявили 193 крадіжки природного газу

Фахівці "Львівгазу" виявили 193 крадіжки природного газу Фахівці "Львівгазу" виявили 193 крадіжки природного газу

Від початку року працівники ПАТ "Львівгаз" зафіксували 193 факти незаконного споживання природного газу, котрі призвели до збитків державі на суму більш ніж 2,6 млн грн. Про це йдеться у повідомленні прес-служби компанії.

Як зазначається, на Львівщині неплатоспроможні споживачі газу частіше за все намагаються "підкрутити" лічильник газу. Фахівці держаного підприємства "Львівстандартметрологія" спільно з працівниками ПАТ "Львівгаз" під час періодичної повірки лічильників газу виявили 166 втручань в роботу приладів.

Однак, за даними прес-служби, найнебезпечніше - це коли споживачі організовують незаконні врізки до діючої системи газорозподілу.

"Неплатоспроможні споживачі повинні пам’ятати, що є багато законних варіантів вирішення ситуації: це і оформлення субсидій, і розтермінування боргу, а також впровадження енергозберігаючих заходів. Адже за вкрадений газ всеодно доведеться платити, та ще й з нарахуванням штрафних санкцій", - йдеться у повідомленні.

ПАТ "Львівгаз" застерігає споживачів від таких дій, а також звертається до усіх мешканців Львівщини з проханням повідомляти про факти незаконного споживання природного газу.