ua en ru

Фахівці "Львівгазу" за 7 місяців виявили 233 крадіжки газу

Фахівці "Львівгазу" за 7 місяців виявили 233 крадіжки газу

Виявлена 41 врізка до діючої системи газорозподілу

Від початку року працівники ПАТ "Львівгаз" зафіксували 233 факти незаконного споживання природного газу. Серед них - 41 врізка до діючої системи газорозподілу, повідомляє прес-служба компанії.

"Для того аби "зекономити" і не платити за блакитне паливо деякі споживачі Львівщини вдаються до різноманітних махінацій: втручаються в роботу газового лічильника, щоб він "крутився" повільніше, організовують незаконні врізки в газопровід, а також самовільно підключають газове обладнання або ж відновлюють газопостачання", - заявили у прес-службі.

"Львівгаз" зазначає, що окрім порушення закону споживачі наражають на небезпеку не лише себе, а й оточуючих людей, бо усі виявлені самовільні втручання у газову мережу здійснені з грубим порушенням Правил безпеки систем газопостачання України.

"Дуже часто у місцях несанкціонованих врізок у газопроводи виявляються витоки природного газу, а це може призвести навіть до вибуху. Адже усі роботи по підключенню газу мають право проводити виключно кваліфіковані фахівці", - підкреслили у компанії.

За словами директора з безпеки ПАТ "Львівгаз" Володимира Бойка, бажання зекономити насправді "грає злий жарт із недобросовісними споживачами".

"Крадіжки газу обійдуться набагато дорожче, аніж обліковане споживання блакитного палива. Як результат порушник заплатить за неврахований газ в розмірі граничної норми споживання, а крадіжка газу – взагалі кримінальна відповідальність. За сім місяців поточного року "горе-споживачам" вже нараховано до сплати 5 582 984,49 грн", - розповів Бойко.