ua en ru

Рятувальники почали гасити пожежу на складі боєприпасів під Сватове

Рятувальники почали гасити пожежу на складі боєприпасів під Сватове Фото: Сватово

Пожежу на складі гасять за допомогою трьох танків

Рятувальники почали гасити пожежу на самому складі боєприпасів під Сватове Луганської області. Про це йдеться в повідомленні Луганської обласної військово-цивільної адміністрації на Facebook.

"З 8 години розпочалися заходи з гасіння пожежі на самому арсеналі. Задіяні три пожежні танки ВСУ, заправку водою яких забезпечують караули ДСНС України", - йдеться в повідомленні.

Розпочалося гасіння пожежі на арсеналі поблизу міста СватовогоУ Сватовому, за попередньою інформацією, пошкоджено 9 п'...

Posted by Луганська обласна державна адміністрація on 30 октября 2015 г.

У свою чергу в Міністерстві оборони України додали, що станом на 09:30 30 жовтня 2015 р. пожежа на території об'єднаного польового складу в р. Сватове локалізовано, нових вогнищ пожежі не спостерігається, фіксуються лише поодинокі розриви боєприпасів, але без розльоту снарядів.

Особовий склад Збройних Сил України спільно з працівниками підрозділів МВС, ДСНС приступив до інженерної розвідки та зачистці території навколо місця події.

Нагадаємо, вчора, 29 жовтня, близько 19:45 на території складу боєприпасів в Сватове Луганської області сталася пожежа, через яку почали вибухати снаряди. Через події частина жителів міста евакуювали.

За даними Державної служби з надзвичайних ситуацій, в результаті вибухів на складі боєприпасів в Сватове загинуло 2 особи, 4 були травмовані. За даними Міноборони, загинула одна людина, постраждали п'ятеро.

Всю ніч боєприпаси на складі продовжували детонувати, в результаті чого спалахнули локальні пожежі. Сьогодні вранці боєприпаси вже перестали вибухати, що дозволило пожежникам розпочати роботи. Крім того, в результаті події в Сватове були пошкоджені 9 п'ятиповерхівок, 6 чотириповерхових і 20 триповерхових будинків. За висновком комісії при Міноборони, причиною пожежі на складі під Сватове став пуск сигнальної ракети.