ua en ru

У SpaceX назвали причину аварії центрального прискорювача Falcon Heavy

У SpaceX назвали причину аварії центрального прискорювача Falcon Heavy Фото: приземлення двох прискорювачів від Falcon Heavy (https://twitter.com/elonmusk)

У центральному прискорювачі надважкої ракети закінчилося паливо

Засновник компанії SpaceX Ілон Маск розповів, що центральний прискорювач надважкої ракети Falcon Heavy, найімовірніше, розбився, тому що у нього закінчилося паливо. Про це Маск сказав у розмові з журналістами, повідомляє видання Engadget.

У компанії пояснили, що при посадці спрацював один з трьох двигунів на розгінному блоці, в результаті чого він впав в Атлантичний океан зі швидкістю 482 км/ч.

Нагадаємо, центральний прискорювач надважкої ракети Falcon Heavy, запущеної 6 лютого компанією SpaceX, розбився при посадці.

Ракета Falcon Heavy вилетіла з космічного центру Кеннеді NASA з мису Канаверал, штат Флорида. Приблизно через дві з половиною хвилини після підйому два зовнішніх прискорювача ракети відкололися і повернулися на Землю.Вони приземлилися на посадкових майданчиках SpaceX на мисі під назвою Landing Zone 1 і Landing Zone 2.

Повідомляється, що приблизно через три хвилини після підйому центральне ядро відокремилося від верхнього щабля - верхній частині ракети, на якій знаходилася корисне навантаження Falcon Heavy, родстер Tesla Road Ілона Маска. Між тим, верхній етап, здається, робить все відмінно