ua en ru

Засновники Skype розробили новий месенджер

Засновники Skype розробили новий месенджер Джерело фото:flickr.com/Steven Parker
Один із засновників популярного месенджера Skype Янус Фріїс і один з розробників MSN Messenger Джонатан Крістенсен спільно з командою розробників представили месенджер Wire, пише портал TechCrunch.

Один із засновників популярного месенджера Skype Янус Фріїс і один з розробників MSN Messenger Джонатан Крістенсен спільно з командою розробників представили месенджер Wire, пише портал TechCrunch.

За словами Фріїса, Wire є "сучасною мережею для комунікації". Згідно із заявами творців, над додатком, доступним для смартфонів, планшетів і "традиційних" комп'ютерів, працювали фахівці Apple, Skype, Nokia і Microsoft. Додаток дозволяє обмінюватися повідомленнями, здійснювати голосові дзвінки, обмінюватися зображеннями, музикою і відео. Його відрізняє зручний мінімалістичний дизайн, відзначають творці. Поки що в ньому не можна вести розмову у форматі відеоконференції - дана функція, разом з підтримкою формату HTML5, буде додана пізніше.

"Skype був створений більше десяти років тому. З тих пір багато чого змінилося - ми всі звикли до можливості здійснювати безкоштовні голосові дзвінки і обмінюватися повідомленнями, а комп'ютери ми носимо з собою. Пора створювати нові програми для спілкування - не тільки функціональні, але і красиві".

Один з співзасновників Wire Алан Дьюрик раніше був співзасновником Camino, пізніше придбаної Skype, а також Telio, головний дизайнер Прііду Зілмер раніше працював над додатками Vdio і Skype, а голова наукового відділу компанії Коен Вос є творцем формату стиснення аудіофайлів SILK і формату кодування аудіо Opus.

Крім Фріїса, одним з інвесторів проекту став колектив Iconical.com, що об'єднує розробників, дизайнерів та менеджерів у сфері IT. З колективом пов'язані такі додатки, як плеєр Rdio, додаток для підбору вин Vivino, проект по розробці алгоритмів штучного інтелекту Vicarious та інші.

На даний момент додаток є безкоштовним, проте пізніше творці планують додати в нього платні преміум-функції.

Нагадаємо, "Ростелеком" готовий заплатити 72,852 млн руб. розробникам інтернет-сервісу голосових викликів "Комунікатор", який є де-факто вітчизняним аналогом популярного сервісу Skype.