ua en ru

Засновника антивіруса McAfee затримано на кордоні з Мексикою

Засновник антивірусної компанії McAfee Джон МакАфі, що проходить свідком у справі про вбивство, був 1 грудня затримали на кордоні Мексики та Белізу. Інформація про це з'явилася в офіційному блозі програміста whoismcafee.com.

"Ми отримали непідтверджені відомості про те, що Джон МакАфі був схоплений", - написав анонімний автор повідомлення. Влада Белізу поки не підтвердили цю інформацію.

Веб-сторінка whoismcafee.com була створена самим МакАфі, щоб донести до інтернет-аудиторії свою версію відбулися з ним подій.

Нагадаємо, що поліція центральноамериканського держави Беліз розшукує всесвітньо відомого програміста у зв'язку з розслідуванням загибелі його сусіда Грегорі Фолля. У листопаді 2012 р. 52-річного Фолля знайшли в калюжі крові в своєму власному будинку. Слідів злому виявлено не було. У поліції Белізу заявляють, що мають намір всього лише допитати сусіда убитого - МакАфі.

Сам програміст впевнений, що місцева влада упереджені до нього. Раніше творець антивіруса відмовився зробити пожертвування до фонду виборчої кампанії одного з белізькою політиків.

Джон МакАфі 67 років. У середині 1990-х він продав свій IT-бізнес і переселився на постійне місце проживання в Центральну Америку.

Читайте також: Intel завершив купівлю розробника програмного забезпечення McAfee за 7,68 млрд дол