ua en ru

Створення ЗВТ з Євросоюзом позитивно вплине на розвиток вітчизняної економіки - Прасолов

Незважаючи на розмови про те, що створення зони вільної торгівлі (ЗВТ) з Європейським союзом, завдасть шкоди окремим галузям української економіки, аналіз показав, що вплив такого рішення буде позитивним, повідомив Міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов в ході першої міжнародної бізнес- конференції ABC: Ukraine & Partners.

"Оскільки вступ в будь-яку зону вільної торгівлі це питання домовленостей, питання якихось балансів, то ми це все прекрасно розуміли, коли проводили переговори з ЄС щодо зони вільної торгівлі. Ми йшли на це свідомо, ми прораховували нашими академічними інститутами, ми аналізували, як вони оцінюють ці процеси і дійшли висновку, що в цілому для України це буде плюс", - сказав міністр.

При цьому, за його словами, вже зараз завершується опрацювання плану конкретних кроків, які має зробити уряд, для того щоб вітчизняна економіка відчула позитивний ефект від ЗВТ з Євросоюзом, як можна швидше.

"Ви побачите, що коли буде все зроблено, буде користь для наших виробників. Я думаю, ми йдемо правильним шляхом і повинні зробити у Вільнюсі те, що повинні зробити", - зазначив Ігор Прасолов