ua en ru

Рада Федерації схвалила спрощення отримання українцями громадянства РФ

Рада Федерації схвалила спрощення отримання українцями громадянства РФ Фото: паспорт Російської Федерації (pixabay)

Законопроект був прийнятий Держдумою в третьому читанні 19 липня

Рада Федерації схвалила спрощену процедуру отримання російського громадянства і виду на проживання в Росії для українців, передає РБК-Росія.

Спікер ради федерації Валентина Матвієнко закликала припинити ставити перешкоди українцям, які хочуть переїхати в Росію.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, Держдума в третьому читанні прийняла законопроект про спрощення отримання паспорта РФ громадянами України. В підтримку ініціативи висловилися 409 парламентаріїв".

Відповідно до законопроекту, громадянам України не потрібно підтвердження виходу із колишнього громадянства. Їм достатньо подати лише нотаріально завірене в Росії заяву про те, що вони відмовляються від українського паспорта. Аналогічну заяву буде направлятися на Україну.

Повідомляється, що рішення про спрощення процедури пов'язано з тим, що влада України ускладнюють видачу довідок про відмову від громадянства.Відзначено, що тепер для отримання громадянства Росії їм необхідно буде принести присягу.

Тепер при прийнятті громадянства РФ іноземець буде зобов'язаний приносити присягу. Крім того, прийнятий закон дозволяє позбавляти іноземців придбаного ними громадянства РФ за терористичні і екстремістські злочини.