ua en ru

На раді реформ запропонували введення в дію закону про прокуратуру в 4 етапи, - Шимків

На раді реформ запропонували введення в дію закону про прокуратуру в 4 етапи, - Шимків Заступник глави АПУ Дмитро Шимків

На раді реформ запропонували введення в дію закону про прокуратуру в 4 етапи. Про це сьогодні під час брифінгу за результатами засідання Національної ради реформ повідомив заступник глави Адміністрації Президента Дмитро Шимків, передає кореспондент РБК-Україна.

"Був представлений план перехідного періоду на один рік в чотири етапи, коли 1 вересня 2015 пропонується створення місцевих прокуратур. З 1 березня 2016 - реорганізація ГПУ і регіональних прокуратур. З 25 квітня 2016 - створення органів самоврядування прокуратури. І 4-й етап - 25 квітня 2016 вступ закону в дію в цілому", - заявив Шимків.

За його словами, у чинній редакції закону не можуть створити створити антикорупційну прокуратуру, без якої неможливо розпочати роботу Національного антикорупційного бюро.

"Було зрештою прийнято рішення, що сьогодні відбулася зустріч з фракціями коаліції щодо єдиного законопроекту, оскільки це питання державний", - зазначив Шимків.

Нагадаємо, 9 квітня Верховна Рада підтримала у другому читанні та в цілому законопроект №2171 "Про внесення змін до деяких законів України щодо доступу до публічної інформації у формі відкритих даних".