ua en ru

До Ради надходило вже близько 10 подань на зняття недоторканності, - нардеп

До Ради надходило вже близько 10 подань на зняття недоторканності, - нардеп Фото: Верховна рада (РБК-Україна/Віталій Носач)

Щодо жодного з депутатів поки немає обвинувального акту

До Верховної ради (ВР) України вже надходило близько десятка подань від Генеральної прокуратури щодо зняття недоторканності з народних депутатів. Про це повідомив перший заступник голови Комітету ВР з питань Регламенту та організації роботи ВР Пало Пинзеник, передає кореспондент РБК-Україна.

Втім, за словами Пинзеника, щодо жодного з депутатів поки немає обвинувального акту.

"До Верховної ради вже надходили подання щодо десяти чи одинадцяти народних депутатів. А загальна кількість подань більша, адже стосовно частини фігурантів вносилися подання щодо надання згоди на затримання та арешт", - сказав Пинзеник.

За його словами, деяких народних депутатів не було притягнуто до відповідальності, а по деяким досі тривають розслідування.

Нагадаємо, раніше Пинзеник зазначив, що подання генерального прокурора Юрія Луценка на притягнення до кримінальної відповідальності нардепа Сергія Дунаєва ще не отримали регламентному комітеті парламенту. Розглянути це подання, внесене Луценком у вівторок, 15 травня, комітет зможе на засіданні в середу, 23 травня, наступного пленарного тижня за умови, якщо перед цим народний депутат надасть свої пояснення.